Malingsbo – fiske och skog

Vilken härlig hösthelg! Den inleddes på fredagskvällen med fiske i tjärnen vid campingen. Vi hade stora förhoppningar på regnbåge, men istället fick vi en njutbar kväll där vi fick öva kastteknik. Malingsbo ligger i Klotens naturreservat, och här är det ingen brist på sjöar att fiska i – det finns över 100…

Lördagen gick i skogens tecken. Thomas fick på en timme ihop en rejäl skörd av trattkantareller. Ulrika drog på sig trailskorna och sprang en tur på skogsvägar och stigar i en skog som doftade höst och som började anta nya färger, med dis och dimma över trädtopparna. Rejält kuperat var det också. På eftermiddagen tog vi en 3 km vandringsled kallad ”Himlastigen”, ganska trixig terräng men bra markerad och med skyltar lite här och där som berättade om djur, natur och kultur i området. Och så hittade vi än mer kantareller!

Söndag och regn – så skönt att dricka en extra kopp kaffe när det smattrar på husbilens tak. Nu funderar vi på när vi ska hit nästa gång igen, det finns nog fler svampar att skörda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *