Husbyfjöl

8-11 juli 2021

Nåja, Borensberg heter det väl nu för tiden. Men det gamla ortsnamnet Husbyfjöl låter skojigare, förstår inte alls varför de bytte för sisådär hundra år sedan. Själva resan kunde dock startat bättre. Dubbelbokade på ställplatsen (de skyllde på nytt IT-system), CC-campingen var fullbokad… men vi lyckades knipa en plats på Strandbadets camping, vilket överträffade våra förväntningar. Stora trevliga platser, grönt, mysigt och med trevlig personal. Trasmattor på golvet inne på toan. Borensbergs fina läge vid Göta Kanal ger möjlighet till fin löpning och cykling längs kanalen, vilket vi självklart gav oss ut på – lite varmt dock om man får klaga. I Borensberg hittade vi en liten trevlig italiensk delikatessbutik och kom ut med både salami, olivolja och pasta vilket passade bra att bjuda på när goda vänner från Bürstner Husbilsclub dök upp. I övrigt bjöd Borensberg på det underbara nöjet att studera när stressat båtfolk ger sig på slussning, tur att man slipper sådant med husbil. Innan vi lämnade orten så var vi självklart också tvungna att stanna till vid Brunneby Musteri, som bjuder på så mycket mer än bara must – mums!

www.strandbadetscamping.se

www.brunnebymusteri.se

Östgötaleden samt pilgrimsled längs Göta Kanal
Strandbadets camping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *