Borås

Borås Camping Saltemad. Ett litet skutt från Göteborg till Borås, en stad som fyller 400 år i år – grattis! Huvudsyftet med besöket var att hälsa på släkt/familj, Ulrika har sådan på plats. Campingen ligger vid Knalleland, nära Borås djurpark och Ryavallen (Elfsborgs hemmaplan), och på skapligt cykelavstånd till centrum.

Knalleland är inte det shoppingcentrum som det en gång var, det är betydligt trevligare att ta sig till centrum. Borås kan stoltsera med mycket lokal konst här och där i form av skulpturer, väggmålningar m.m. Och visst ser man också en hel del av stadens stolta textilhistoria, vackra fabriksbyggnader där nu nya företag huserar. Men textilindustrin är långt ifrån död, det finns fortfarande mycket textil verksamhet i Borås.

Mycket liv och rörelse i staden, det är ju nollning förstås! Nya förväntansfulla ungdomar som ska utbildas på högskolan. Själva strosade vi runt i staden, träffade familj och åt god mat. Nu är semestern över och vi drar hemåt. Känns lite sorgligt, men äsch – vardagen är ju också skoj, och så finns det härliga hösthelger att se fram emot. Med husbil kan man njuta av friheten året runt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *