Höst i Vadstena

Vi styrde kosan mot Vadstena, ett resmål vi återkommer till, för en husbilshelg.

Ställplatsen, med sitt läge precis vid slottet och Vättern, är perfekt ifall man vill tillbringa tid i stan eller ta promenader i vacker miljö. Vi trodde det skulle finnas gott om plats så här på höstkanten, men nog var det många husbilar som hittat dit! Nåja, det fanns en utrymme för oss också samt för goda vänner som anlände strax efteråt.

På lördagen sken solen från en klarblå himmel. Blåsigt och kallt, men man får ju klä sig därefter. En lång promenad längs med Vättern med omnejd, och så tillbaka igen för lite oplanerad shopping i de mysiga butikerna i stadens centrum. Det är svårt att inte bli förtjust i Vadstena med all sin historia, kultur och vackra omgivningar. Söndagen ägnades åt löpning ute på östgötaslätten, tyvärr då i blåst och småregn – svårt att hitta lä ute på ”slätta”!

Höst i husbilen är verkligen att rekommendera, det är synd att många ställer undan sina bilar så fort sommaren är slut. Höstmys i bilen med god mat, tända ljus, en bra film eller radio… det är avkoppling deluxe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *