Forsgården, Gävle – med whiskytema

Fredagen den 5:e november drog vi iväg till Gävle, för att ställa upp husbilen på Forsgårdens ställplats. Resesällskapet hade utökats med sonen, vilket gjorde det hela än roligare. Forsgården är en plats vi valt att återkomma till. Fina ställplatser, välordnat och trevligt samt nära till stan fastän det känns som ett besök på landet med hästhagarna bredvid, fina strövområden samt lugnt och fridfullt.

Målet med den här resan var ett heldagsbesök på Mackmyra destilleri på lördagen med lunch, guidad visning, whiskyprovning samt 3-rätters middag. Vilken fantastisk upplevelse! Det kan vara svårt att hitta aktivitet och resmål som passar flera generationer, men det här var verkligen helt rätt. Proffsigt genomfört av Mackmyra, bara att höja på hatten. Och whiskyn vi vick smaka var inte det som dyker upp på systembolaget, utan mestadels helt andra varianter med oerhörd bredd och variation. Intressant och lärorikt.

Söndagen ägnades åt en långpromenad i de fina omgivningarna kring Forsby där Forsgården ligger. Grått och höstigt, precis som en novemberdag ska vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *