Midsommar i Malexander

Som forna östgötar så kändes det som en självklarhet att fira årets viktigaste dag i hemlandet Östergötland. Vi valde att boka en plats på Malexanders camping, vid sjön Sommen. Vägen hit snirklade sig fram genom skogen, men väl framme så kan man inte annat än njuta i denna fantastiskt lilla pittoreska by.

Campingen är liten men mycket välvårdad och trevlig, en varm och familjär känsla. Själva midsommarfirandet började vi med en traditionell sill-lunch med alla tillbehör därtill. På eftermiddagen traskade vi ett par hundra meter bort till Hembygdsgården där själva midsommarstången skulle resas. Massor med människor, det här var verkligen ett välbesökt firande! Sedan dags för lotteri, dans, sång och lek. Precis som det ska vara. Strålande solsken, vilket såklart förhöjde stämningen. Efter långpromenad i skogen så var det dags för att grilla hamburgare. Kanske inte så traditionsenligt, men gott. En hel del festande på campingen på kvällen, men endast trevligt sådant – dragspelsmusik, gitarrspelande, och glada människor.

Midsommardagen inledde Ulrika och hunden med ett skogsspring. Nu hade vädrat skiftat till +15 grader och lätt regn – perfekt löparväder med andra ord! Och så doftar det så gott i skogen när det regnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *