Kristi Himmelsfärdshelg vid Läckö slott

Dags för nästa slott! Den här gången vid en udde i de södra delarna av Vänern. Det här slottet är ett minne från stormaktstiden även om dess historia startade redan på medeltiden.

Campingen är en mycket vacker naturcamping en liten bit från slottet. Stora och fina platser utplacerade runt en skogskulle. Inga grannar tätt inpå. Enkelt men rent och funktionellt servicehus. Vår ankomst till campingen startade med att ett larm drog igång i bilen, ett jäkla tjutande faktiskt. Visade sig att ett slang till värmeväxlaren hade lossnat så att glykolen hade runnit ut. Tur att vi hann hit… Thomas konstaterade att det behövdes en slangklämma för att lösa problemet, men någon sådan hade vi naturligtvis inte med oss. Men efter ett telefonsamtal till slottets/campingens reception så infann sig vaktmästeriet inom bara ett par minuter med en slangklämma till hands. Vilken service!

Det finns också ett Naturrum på plats, men det tyckte vi inte var så mycket att ha så vi tog en promenad till Spikens fiskehamn istället. Tyvärr ”out of season”, annars hade vi gärna bunkrat upp med rökt fisk. Får bli nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *