Burträsk

Namnet Burträsk klingar kanske inte så vackert i mångas öron… men det är långt ifrån träskbetonat i denna lilla ort, likaså vid campingen som är en riktig liten pärla vid sjöns kant. Och om man betalar några kronor mer så kan man få en VIP-plats, vilket innebär en stor tomt precis vid vattnet. VIP i Burträsk, hur härligt låter inte det?!

På campingen hittade vi också en tvättmaskin! Helt underbart och behövligt efter en och en halv vecka i husbilen. Torkväder var det också. Och medan tvätten torkade så roade vi oss med en utforskning av den vackra landsbygden runt Burträsk medelst cykel och löparskor.

Tyvärr var Västerbottensost’s besökscenter stängt pga Corona, så vi fick lämna Burträsk utan den goda osten. Vi har tidigare besökt detta center, och det kan rekommenderas. Intressant att få veta mer om bakgrunden till Sveriges Parmesan, eller vad man nu brukar kalla denna fantastiska ost. www.burtraskcamping.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *