Norberg

Vi parkerade upp för 2 nätter på Caravan Club Norberg Camping, en trevlig camping med gångavstånd till centrum. Dock lite slitet och i behov av uppryckning här och där, men rent och snyggt.

Kommunen måste vara en av Sveriges minsta rent befolkningsmässigt: 5737 i kommunen varav 4487 i tätorten. Icke desto mindre är orten väl värt ett besök! På något vidunderligt sätt har samhället undkommit den rivningshysteri som rådde under 60- och 70-talet på många andra ställen. Orten är full av pittoreska gamla byggnader med kopplingar till dess långa historia av gruvdrift och järnframställning – här är Bergslagen! Det var här, som i många andra bruksorter, som Sveriges välstånd som industrination grundades.

I centrum finns också det vitt berömda Elsa Anderssons konditori, en riktig retro-resa i kondis-format. Och gott var det också! Efter att ha laddad med energi på detta konditori så blev det sightseeing-löpning från campingen till Klackbergets Gruvområde (finns grusväg/cykelväg hela vägen). Tog en kort paus från löpningen och besökte Blå Grottan med dess azurblå färg, tittade på gammal gruvmiljö och löpte sedan tillbaka till campingen – 8 km blev det totalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *