Kycklinggryta

    • 1 kyckling
    • 1 purjolök
    • 1 paprika
    • Lite lagom med svamp – champinjoner eller annan svamp
    • 2 dl crème fraiche
    • 1/2 kyckling-buljongtärning
    • 2,5 dl vatten
    • kinesisk soja
    • peppar
    • örtkryddor efter smak och tycke
    • salt vid behov
    • olja att steka i

    Börja med att rensa kycklingen, dela köttet i lagom stora grytbitar. Strimla purjolök, paprika och svamp. Häll lite olja i en stekpanna med höga kanter och fräs det hela i några minuter. Smula över en halv buljongtärning och häll över vattnet. Koka ett par minuter. Veva sedan ner creme fraîche, låt koka uppp och smaksätt det hela med någon matsked soja samt kryddor.

    Servera med ris, pasta eller potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.