Hjo

Det var inte hit vi skulle, men det var här vi hamnade. Nåja, så blir det ibland och det blir bra ändå. Vi valde att stå på ställplatsen i anslutning till campingen. Ingen direkt trängsel, känns att säsongen är på väg mot sitt slut. Blött var det också, det hade tydligen regnat hejdlöst dygnet innan.

Hjo är en pittoresk liten stad vi Vättern. Från campingen är det bara någon kilometer in till centrum, så vi tog en promenad, hittade en restaurang vid hamnen, och tog en räktoast med lokal öl till lunch. Sen köpte vi en rökt sik i den lilla fiskbutiken, en välsmakande fisk som vi utan problem tryckte i oss på kvällen med ytterligare en kall öl. Det är få saker som är så gott som rökt fisk, lite gott bröd och en öl – behöver inte vara krångligare än så.

Det finns också en fin strandpromenad som leder ut från staden, längs med vattnet, och vill man fortsätta längre så kan man därefter ta sig vidare ut på landsbygden. Vädret var på sin plats med sol och värme, vilket naturligtvis förgyllde upplevelsen. Vid campingen testade vi på minigolfbanan, en finurlig bana som inte var helt enkel att ta sig runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *