Påsken 2022

Nog har vi smyg-tourat lite innan påsken, till Örebro bl.a. Man vill ju gärna testa att allt funkar i bilen efter vintern utan att ge sig ut på långtur. Men nu var det alltså dags för påsk-touren, den här gången blev valet Västervik – med en natts stopp i Valdemarsvik på vägen dit. Valdemarsvik har en mysig och tillika bokningsbar ställplats nere vid hamnen, mitt i centrum. Ligger dessutom precis bredvid ett bageri med bästa bullarna! Vädret var typiskt aprilväder men en promenad gick ju an. Efter en lugn natt bar det på långfredagen av till Västervik Resort, en 5-stjärnig camping 3 km från stadens centrum. Och visst var det fint. Campingen är stor, men känns inte så eftersom den är uppdelad i många små områden. Och vatten är det överallt, så det måste vara näst intill omöjligt att undvika havsutsikt. Blåsigt när vi anlände, men sedan blev det bara bättre! Soligt och vackert, och en tur på cyklarna in till stadens centrum var ett måste. Helt klart utanför säsong gå att säga, mycket var stängt, men vilken mysig liten stad! Campingen bjöd på promenader längs med havet, och ut på små öar via spångar. Det enda som inte stämde in på 5-stjärnigheten var servicehusen. De var helt klart för små för antalet gäster, tämligen omoderna och inte så renstädade heller – och är det 5 stjärnor man gör reklam med så måste man ju kunna ha höga förväntningar. Men oavsett detta, vi kommer säkert tillbaka.

Ställplatsen nere vi hamnen i Valdemarsvik, och praktiskt nog granne med bästa bageriet.

Små broar ut till de mysiga öarna runt campingen. Och nere i Västervik ligger båtarna och väntar på sommaren.

One thought on “Påsken 2022

  1. Ska bli kul att följa er blogg. Jag köpte min husbil i slutet av förra sommaren så jag hann inte med så många utflykter. I år ska det bli annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *