Sjösidan, Falun

På genomresa, men det blev ändå 2 nätter på Sjösidan utanför Falun. Bra, stora och bokningsbara ställplatser endast ett stenkast från vattnet. Checka in (samt även boka på plats ifall man inte förbokat) fick man göra med mobilen och den QR-kod som satt vid en skylt vid infarten. Ställde till med lite problem för en del gäster med mindre mobil-vana, men det löste sig då andra gäster snabbt hjälpte till med instruktioner.

Det kändes att sommarsäsongen inte riktigt startat än. Bara en handfull bilar på plats, mestadels tyskar, schweizare och ett par andra nationaliteter – pratglada och trevliga med fokus inställt på att få uppleva sommar-Sverige. Och Sjösidan visade sig från sin bästa sida med sol och lite småregn som framkallade dofter av sommar.

Här på Sjösidan behöver man inte sitta stilla om man inte önskar. Små stigar i skogen för promenad eller löpning, cykelväg in till staden, och så kan man hyra SUP, kajak eller kanot. Restaurang och kiosk finns det också, samt ett helt OK servicehus med möjlighet till matlagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *