Strängnäs

Vart ska vi åka till helgen? Bara en helg, så det bör inte bli för långt bort. Kanske någonstans vi aldrig varit? Vi åker till Strängnäs!

Nere i hamnen, i hjärtat av denna pärla till stad, så finns det ställplatser – mer likt parkeringsplatser och tätt mellan bilarna, men helt OK. Precis vid glasskiosken dessutom! Att Strängnäs är en gammal stad med mycket historia går inte att ta miste på. Vandrar man i de gamla kvarteren så sitter det skyltar på flertalet hus som berättar om husens och stadens historia. Små kullerstensgränder med hög mysfaktor. Väderkvarnen och domkyrkan är också värda ett besök. Tätt mellan krogar och kaféer, det känns att det är en turiststad/sommarstad. I de gamla kvarteren tog vi en fika på Grassagården, hembakat och gott.

Strängnäs levererade, vi kommer på återbesök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *