Forsgården – Växbo – Stenö

En långhelg med goda husbils-vänner! På ett lotteri förra året så vann vi en gratis övernattning på Växbo, och detsamma vann vännerna. Sen hade de än mer tur och vann dessutom ett par övernattningar på Stenö. Vi hade länge försökt hitta en bra tidpunkt för en gemensam trip, och efter mycket planerande så var det då dags.

Första stoppet blev vid Forsgården, Gävle. En liten ställplats, vackert belägen vid Gavleån. Här kan man dessutom fiska riktigt stora fiskar har vi hört, havsöring. Nåja, inget vi hade tid för, vi såg till att ta fram cyklarna och cykla en mil bort till Mackmyra Whiskyby för lite provsmakning. Forsgården ligger lugnt och fint till i utkanten av Gävle, men inte lägre bort än att man lätt tar cykeln till centrum eller om man så önskar bussen som passerar strax utanför. Ägarna till Forsgården verkar ha många järn i elden, och de föder bl.a. upp Sibiriska katter (därav fotot på det bedårande lilla ”nystanet”).

Efter en god natts sömn så körde vi vidare till Växbo Krog, utanför Bollnäs. Gott om ställplatser, stora grusplaner. På Växbo Krog finns en välbesökt restaurang, små hantverksbodar och ett bageri/café. Finns också gammal bebyggelse att titta på från tidigare lin-beredning. En kort promenad leder till Växbo Lin, ett väveri med tillhörande butik – här fanns mycket fint att titta på. Ingen stor-shopping för vår del, men vi handlade hängare till kökshanddukar och lite garn. Hela miljön i och runt Växbo är jättefin, synd bara att vi bara hade en natt. Hade gärna provat restaurangen, men det får bli en annan gång.

Efter en regnig natt i Växbo så var det dags att flytta på sig igen, ett litet skutt på 4 mil ut till kusten och Stenö Camping. Här fick vi riktiga kalas-platser – stora och fina med tillhörande tralldäck, samt havsutsikt och bara 50 m ner till stranden. De där tralldäcken är ju riktigt bra ifall man vill slippa sand i hela bilen. Varmt och skönt i vattnet (för den som gillar bad…), men också möjlighet till vandring och/eller löpning i omgivningarna. Vi passade på att besöka det närbelägna fågeltornet och beundra både utsikt och fåglar. Det blev också en match på minigolfbanan, extra roligt med äventyrs-varianten med lite utmanande hål. Sen är det också skönt att sitta i solen på trädäcket för att fika, äta god mat och bara umgås. Den här campingen har framtiden för sig, det var mycket fixande på gång, och läget är ju minst sagt härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *