Karlstad & Mariestad

Så var det då äntligen dags för semester! Vi började det hela med en tripp till Karlstad, inklusive en övernattning på Karlskoga GK på vägen dig. Bra ställplats!

I Karlstad valde vi att boka en plats på Bomstabaden. Vi har tidigare stått på campingen på Skutberget, grann-campingen, och ville nu jämföra. Bomstabaden är helt OK, men tyvärr fullt med träd överallt så man ska allt ha bra tur ifall man får stå där det finns sol. Campingen har badstrand, och ett stort plus är att bussen in till centrala Karlstad går precis utanför. Detsamma, med bussen, gäller även för Skutberget. Nästa gång blir det just Skutberget vi väljer, öppet och ljust. Och Karlstad är värt ett besök, mycket vatten i och runt staden, båtbussar och gott om restauranger.

Från Karlstad gick färden till Mariestad och First Camp Ekudden. Det här var en riktigt fin camping med många bra ställplatser för husbilar, precis vid vattnet. Rent och snyggt var det också. Och bara 3 km in till city (trevlig löprunda på morgonen och en bra promenad lite senare). Mariestad är en typisk småstad, dock en gammal sådan så vi besökte de gamla delarna av staden runt kyrkan – och själva kyrkan också såklart. Nere vid hamnen fanns torgbodar med diverse gott, smörrebröd med tillhörande öl satt bra!

Bomstabadens camping, här kan man äta och fika….

…och bada.

First Camp Ekudden, Mariestad. Fina ställplatser!

Morgonlöpning i Mariestad.

Mariestads domkyrka i Gamla stan, från 1500-talet i sen-gotisk stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *