Rammstein-konsert i Göteborg

Snacka om rivstart för semestern, vad kan väl vara häftigare än en konsert med Rammstein!? Biljetterna var en födelsedagspresent till Ulrika, och vilken tur att hon fick 2 st så att Thomas kunde följa med. Och vilken tur att Thomas i samband med presentköpet också bokade en plats på Lisebergsbyns camping, för när Rammstein kommer till stan för 3 (!) konserter så är det ont om boendeplatser.

Lisbergsbyns camping har ett superbra läge med spårvagnen bara ett par stenkast bort, ifall man inte vill promenera eller cykla ner till stan. Campingen i sig är också väl utrustad och har bra campingtomter och ställplatser, även för en relativt stor bil som vår. Och nu var det fullbokat! Även där det normalt sett inte är några campingplatser stod det nu tält efter tält. Tursamt nog var också vädret med oss (och tältarna…).

Konsertdagen började med ett soligt strosande runt i staden. Trädgårdsföreningen var full av glassätande människor som njöt av det fina vädret. Förutom konsertbiljetter så fick Ulrika dessutom en flaska Rammstein-gin till sin födelsedag, och den måste förstås avsmakas med en klyfta lime, passande tonic samt en stor isbit.

Rammsteins konsert var magnifik! Musiken, showen, pyrotekniken… Wow! Och förbandet Duo Jatekok, två kvinnor med varsin flygel, var så otroligt bra. Efter en timme med dessa pianovirtuoser vad det dag för Rammstein att äntra scenen med buller och bång, och sedan fick man en ”resa” som varade i 2,5 timme. Lätt lomhörda och med svedda ögonbryn (nejdå, skojar bara) så svävade vi lyckliga därifrån ut i sommarnatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *