Warbergs Tomateria & Åkulla Outdoor Resort

Efter vårt Göteborgsbesök så styrde vi kosan söderut mot Varberg. Men, stop, ett slott!! En tvärnit strax söder om Göteborg för ett besök på Tjolöholms slott, vi lyckades till och med få plats på en guidad tur. Det här ”engelska” slottet med sin helt intakta inredning från tidigt 1900-tal är verkligen värt att titta närmare på. En duktig guide i tidstypiska kläder ledde oss runt, visade och förklarade. Slottet var mycket modernt för sin tid, hade till och med duschar (vilka kvinnor inte fick nyttja utan läkarintyg pga att den sköra kvinnokroppen inte skulle tåla sådant som en dusch hur som helst) samt en dammsugare på 1 ton som man med vagn körde upp utanför byggnaden och med lång slang sedan kunde dammsuga med.

Resan fortsatte mot Varberg, men eftersom vi inte var direkt sugna på salta bad så hade vi bokat en natt på ställplatsen vid Warbergs Tomateria – en tomat/grönsaks-odling med en massa gott i butiken, såsom tomatmarmelader, tomatsåser, gott bröd från deras bageri m.m. Och så stod det en fiskvagn utanför… Äta bör man annars dör man, och varför då inte äta något gott?

Men om man äter mycket och gott så är det nog bäst att röra på sig också. Så efter Varberg vände vi inåt landet ett par mil där vi hittade Åkulla Outdoor Resort, beläget i en naturreservat med bokskog. Massor av stigar och leder inne i bokskogen, både för löpning och MTB. Så härligt och så vackert, här kunde vi faktiskt stannat längre. Nåja, vi får väl komma tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *