Bexet – Skallkroken – Falsterbo

Efter Åkulla så tyckte vi det var dags för en övernattning på någon lite mindre camping igen. Bara för en natt, vi var ju på resa söderut. Valet föll på Bexet strax utanför Hyltebruk, mitt i den Halländska naturen. Tvärnit i Hyltebruk centrum först för att proviantera och beskåda ”Bruket”. Campingen var lugn och fin samt belägen vid en sjö. En hel del tyskar och holländare hade hittat stället, man undrar ju hur de bär sig åt… Trevlig kväll med promenad, god husbilsmat samt utehäng under markisen. bexetcamping.com

Efter övernattningen i Bexet så sökte vi oss ut till kusten igen. Vi tog kurs mot Skallkroken Gästhamn där Båtsällskapet erbjuder kalas-fina ställplatser precis vid vattnet, dessutom bokningsbara! Svårt att komma mycket närmare havet. Bra servicehus och skapligt nära in till Haverdal ifall man vill ta en promenad eller cykeltur. Vi tog det senare. Väl i Haverdal så hittade man självklart nykokta räkor, och vilken tur att mannen i familjen plockat med en flaska champagne dessutom! Det hela avnjöts till en helt fantastisk solnedgång. Den här platsen är väl värt ett besök. skallkroken.se

Vi valde att stanna 2 nätter i Skallkroken, i ärlighetens namn hade vi nog gärna bokat ytterligare någon natt men vi hade ju ingen aning om att det var så här fint när vi bokade. Nåväl, resan fortsatte söderut, rejält söderut – Falsterbo! Kul att vi hade vädret med oss. Det klara och azurblå havet inbjöd till bad, och temperaturen var helt perfekt. Vi hade sökt oss till Falsterbo Resort, en camping som hade ställplatser längst in på campingen (vilket också innebar kortaste vägen till havet och badet). Helt OK camping, det enda negativa (som vi knappast kan skylla campingen för) var myggen! Många, stora och aggressiva – man tror ju inte att de ska dyka upp längs söderut i vårt avlånga land, men vi kan intyga att det här var värsta anfallet vi varit med om, och då har vi upplevt både Dalarna och Norrbotten tidigare. Falsterbo som ort är ett ”flådigt” ställe med många tjusiga villor och fina golfbanor, samt hästsport såklart. Dock inte mycket till restauranger eller nöjesliv. Vi hittade däremot två mycket trevliga museum – ett som visade Lennart Nilssons alster (han var en duktig kändisfotograf också!) samt Falsterbo Photo Art Museum som hade en utställning kallad ”Undressed for success? Nude, famous ,oysters and champagne” (vem vill inte se en sådan utställning?!). Båda utställningarna väl värda sina besök. falsterboresort.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *