Åhus & Karlskrona

Åhus är ett mysigt ställe. Kullerstensgator, små butiker, godaste glassen (Ottoglass!), hamn, fiskrestauranger och så Absolut Vodka-fabrik. Mycket bra på liten plats. Vodkan ägnade vi inte så mycket intresse mer än att beundra de vackra fabriksbyggnaderna. Däremot fokuserade vi på stekt strömming samt den goda glassen, och en påse rökta räkor att mumsa på i husbilen. Bilen ankrades upp på First Camps ställplats – vi var positivt överraskade över de fina ställplatserna på campingen, servicehusen var helt OK, tvättmaskin fanns (och behövdes…), närhet till havsbadet (som var iskallt!) likväl som ner till byn. Nu märktes det också att industrisemestern var över. Lugnet hade sänkt sig över Sverige, campingar och ställplatser. firstcamp.se/destination/ahus-kristianstad/

Då har vi rundat södra Sverige och lämnar Skåne för att följa östkusten upp en bit. Nästa mål – Karlskrona! Här finns en gigantisk ställplats mitt i stan nere i hamnen, en asfaltsplats/parkering med 80 ställplatser varav 22 med el. Inte bokningsbart men vi hade tur och lyckades knipa en el-plats. Inte den vackraste av ställplatser men staden är fin, en riktig sommarstad med mycket historia kopplat till Marinen. Det här året fyller Svenska Marinen dessutom 500 år, vilket uppmärksammades på många håll i staden. Vi tog och besökte Marin-museet, och det tog sin tid – så mycket intressant att titta på och lära sig mer om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *