Broakulla & Vetlanda

Nu sätter vi fart in mot de småländska skogarna… Strax norr om Emmaboda ligger Broakulla, en liten söt by med en fin ställplats och camping precis vid sjön. Välordnat minsann! När vi anlände så satt det en skylt med instruktioner och vårt namn, ingen risk att parkera fel här inte. Servicen var helt fantastisk – en liten stund efter att vi anlände kom värden med en liten present i form av kolor och flaskvatten, och informerade om att man kunde beställa både frallor till frukosten och mat till lunch, middag osv som de självklart körde ut till husbilen. Eftersom vi stannade ett par nätter så hann vi testa både frukostfrallor och en lunch i form av italiensk sallad (mycket och gott!). Byn hade kräftfiske vilket vi tog och kollade in – Thomas blev jagad runt campingen av en fyraåring med en levande kräfta i högsta hugg! Trots det traumat så kommer vi tillbaka, det här är en riktig pärla till ställplats. mackenbroakulla.se

Nästa stopp Vetlanda och Östanå Camping. Här tyckte man tydligen att det var en bra idé att ha stängt mitt på dagen och att inte svara i telefon heller, så vi parkerade upp på en tom plats och fick helt enkelt vänta några timmar… inte OK! Campingen i sig är dock bra, förutom för de stackarna som hade ställt sig under ekar och därmed drabbades av ett konstant ekollon-bombardemang (säsong för det). Läget på campingen är dock förträffligt, granne med sjö, golfbana, träningscenter med löpspår och en discgolfbana. Vi körde 18 hål på discgolfbanan som var riktigt bra men svår då det var en skogsbana – konstigt att de där träden alltid ska stå i vägen! Vetlandas centrum ligger på cykelavstånd, så vi trampade på och tog en dag på stan med fika och fönstershopping. Trots stadens litenhet så finns det gott om både konditorier och butiker, det kan vara en fördel att ligga långt från närmsta storstad. Besöket i Vetlanda sammanträffade också med vår bröllopsdag som självklart firades med god champagne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *