Ulricehamn – Borås – Tibro

Nu har vi tagit oss västerut, till Ulricehamn. Finns gott om ställplatser i centralt i staden, dock ej bokningsbara så vi valde att ställa oss på Prångens Camping. Måste väl ändå säga att den är central nog då det visade sig vara 1 km från centrum. Ulricehamn är en vacker stad, med många välbevarade gamla byggnader och läget vid sjön Åsunden gör det ju inte sämre. Vi tog på oss promenadskorna och utforskade staden, bra träning då det är backigt värre. Campingen är öppet året runt, lite omodern men trevligt mottagande och rent och snyggt. Visade sig att det fanns husbilsvänner boende i just Ulricehamn, vilka dök upp för en kväll i bilen – trevligt! prangenscamping.se

Ett litet skutt från Ulricehamn… och så var vi i Borås! Lär vara Sveriges regnigaste stad, men vi hade mest fint väder. Då vi hade några jobb-ärenden i Göteborg så ligger ju Borås bra till – bara att hoppa på bussen eller tåget, och vips så är man i Götet! Borås camping ligger nära djurparken, Knalleland och Elfborgs arena men också relativt nära centrum – 2,5 km som man kan välja att gå, cykla eller ta bussen till. Efter en dag i Göteborg var vi tillbaka i Borås och passade på att prova en av stadens restauranger, finns en hel del att välja på. Efter en god natts sömn så kunde vi inte låta bli att prova på campingens discgolfbana. Oroväckande nära vatten, Viskan flyter precis förbi… Men, vi har alla discar i behåll, puh! borascamping.se

Dags att röra på sig igen, lite jobb på gång så vi måste dra oss norr och österut. Nästa stopp blev Caravan Club Tibro för en natt. Som alltid när man besöker en CC-camping så blev vi väl mottagna och fick en bra plats att parkera upp på. Campingen ligger vackert till vid sjön, men i övrigt inte mycket att göra. Vi tog oss dock en rejäl promenad runt i naturen samt unnade oss en lugn kväll. Det märks att industrisemestern är över, inte många campare mer än de som höll på att montera ner för säsongen. caravanclub.se/camping/orlenbadet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *