Hällefors – Borlänge – Gävle

Sörälgens Camping utanför Hällefors, ett stopp på 2 nätter på vår väg mot Gävle. Nu är vi i härliga Bergslagen med sin industrihistoria och vackra natur. Gillar man natur, vilket vi gör, så ligger denna camping perfekt. Många nationaliteter med intresse för fiske, paddling och natur hade hittat hit – härligt! Vi tog chansen och begav oss in i skogen för att ta oss upp till en utsiktsplats, men också för att leta svamp. Och svamp blev det! Härliga gula kantareller, passade perfekt till kvällsmackan. Ulrika gav sig ut på runda nr 2 för att leta blåbär till morgon-yoghurten, med skapligt resultat. Lite små de där bären, de skulle förmodligen behövt mer regn, men de smakade väl. soralgenscamping.se

Resans nästa stopp blev First Camp Borlänge för en natt. Här var det inte många gäster! Men semestern är ju som sagt över för de flesta, vi valde att ha vår semester sent det här året – det är snart september. Vi hann tyvärr inte utforska Borlänge utan fick nöja oss med en promenad i omgivningarna. En runda minigolf hann vi också med. Och nu när mörkret börja krypa på lite tidigare på kvällarna så är det faktiskt ganska mysigt att kura i bilen med en bra bok eller film, tända ljus och en kopp te. firstcamp.se/destination/mellsta-borlange/

Gävle – lite jobb igen för Ulrika, så hon lämnade Thomas att roa sig själv på Mackmyra Whiskyby – var det ett klokt val… ?! Visade sig inte vara så farligt, han var ute och cyklade MTB samt plockade svamp. Men lite provsmakande blev det visst allt. När Ulrika var tillbaka så var det dags att avsluta den här semestertouren med en middag, och då är ju Mackmyra Whiskyby perfekt. Så mycket god mat, och med möjlighet att provsmaka whisky av mycket god kvalitet. Gin också för den delen om man nu föredrar det. På lördagens morgon var det dags att packa ihop och dra hemåt. Regnet strilade på rutorna, smattrade på taket, och viskade om att nu är hösten på väg… Men inte är det slutåkt för det, det kommer en underbar höst med mycket skoj. Lite kortare helgresor, inte behöver man åka långt för att komma ut i skog och mark, eller för ett stadsbesök. Vi är snart tillbaka! mackmyra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *