Oktober i Gränna

Slutet av oktober och en helg utan några större planer – vars far vi? Många ställplatser och campingar har stängt för säsongen, det verkar som om många platser som nyss varit fyllda av liv plötsligt går in i en törnrosasömn. Men den nya ställplatsen nere i Gränna hamn var minsann öppen!

Helgen bjöd på ett vidunderligt vackert höstväder. Sol, sol och åter sol. Lite blåsigt, men det är ju ändå oktober. Så vad gör man då en hösthelg i Gränna? Vi tog sikte på Gränna Museum Andrée-expeditionen. Museet ligger mitt i denna pittoreska lilla stad, och utställningen var verkligen fantastisk! Började med en 14 min film för att få bakgrundsinformation till expeditionen, sedan kunde man ströva fritt i utställningen som var på 2 plan i museet. Fanns också möjlighet att välja ytterligare filmer att titta på, vilket naturligtvis gav än mer information om både människorna och tiden de levde i.

Väl ute ur museet så tog vi en promenad, eller nästan en klättring, via många trappsteg upp till utsiktsplatsen på Grännaberget. Väl uppe fanns förutom den vackra utsikten också en trevligt uppbygd miljö med klockstapel och allmogebyggnader.

Sen har ju Gränna något man inte får missa – polkagrisar! Finns många butiker att välja på, och det är kul att se hur de framställer det klassiska godiset som nu finns i så många varianter. Så nog blev det lite godis allt…

Promenad längs med Vättern, god mat i husbilen, och ett riktigt höstmys med tända ljus. Synd att många ställer in sina bilar för tidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *