April-helg i Borensberg

Är man sugen på en husbils-helg så är man. Men med bara en helg till buds så kan man inte dra iväg alltför långt, så det fick bli en resa från Västmanland till Östergötland. Till Borensberg närmare bestämt, eller varför inte använda det gamla namnet Husbyfjöl?

I denna lilla ort bredvid Göta Kanal finns flera möjligheter – 2 campingar och ett antal ställplatser. Vi valde Borensbergs ställplats vid Kaffeteriet. Centralt och bra samt precis vid kanalen. Bokning gäller. Så här tidigt på säsongen så är tyvärr inte glasskiosker och restauranger öppna, men däremot den otroligt mysiga lilla italienska delikatessaffären Camarda. Här hade Thomas förbeställt Focaccia, jäst och klar i sin aluminiumform men inte bakad – det fick man göra själv. En delikatessbricka med ostar, salami och parmaskinka kostade vi också på oss. Rejält med mat för pengarna, och jättegott!

Scotty har precis kommit på att han är en fågelhund, och fåglar finns det gott om längs Göta Kanal! Så det var stressigt värre att ställa både duvor, änder och andra flygfän. Det blev ett par långpromenader, tyvärr bara några få vårtecken än men den som väntar på något gott…

One thought on “April-helg i Borensberg

  1. Trevlig info. Ett ställe jag absolut ska besöka. Jag har bedökt andra ställen utmed kanalen och alla är lika besöksvänliga. Informera gärna om andra platser du besöker. Kör försiktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *