Sollid Caravan Club, Orust

Långhelg! Nationaldagshelg för att vara exakt. Med ett par extra dagar så kan man unna sig att ge sig iväg lite längre. Så vi tog och rullade iväg från östra kusten till den västra. Med ett en övernattning halvvägs, i Mariestad. Så vi börjar med några ord om First Camp i Mariestad, en plats där vi varit förr och som är väl värt att återkomma till (om så bara för en natt). Fina ställ/camping-platser vid Vänerns strand, och rent och snyggt både på område och i servicehusen. Vi hade tur med vädret, och vår snart 7 månaders Vorsteh, Scotty, hade stort intresse för alla Kanadagäss utanför husbilen. Är man fågelhund så är man.

Nog om Mariestad – dags att dra till Orust! CC-campingen Sollid ligger väster om Stenugnssund och söder om Lysekil, ute i havsbandet. En plats vi inte har besökt förut, men hittat genom att googla runt i vårt letande efter en mysig liten camping någonstans på västkusten. Och CC Sollid levde mer än väl upp till förväntningarna. Ordning och reda a la CC! Liten camping inklämd mellan klippor och hav, lugn och trivsam. Det är något speciellt med doften av tång, karga klippor och vind i håret. Nu hade vi också oförskämt bra väder med sol och 20 grader, vilket naturligtvis gjorde helgen extra härlig.

Finns inte så mycket att göra på plats, men det gör inget. Vi var där för att koppla av. Långa promenader bland klippor och buskage, kaffe i solen och så fick Scotty prova på att bada i havet – mycket populärt! Campingen har en jättefin strand för just hundar att leka och bada på. Fanns också en för tvåbenta badare men vi tyckte det var lite för kallt i vattnet än så länge…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *