Lofsdalen

Semester! Första anhalt blev Lofsdalens Camping. En fin liten camping precis vid sjön, men nära allt – café, bageri, pub, butik, tankstation, vandringsleder… Vid receptionen finns fik och restaurang med fullständiga rättigheter. Trevlig personal och bra faciliteter.

Vägen till själva Lofsdalen var oerhört vacker! Och man sitter ju lite extra högt och bra i just en husbil. Att vädret sedan var med oss gjorde ju inte det hela sämre. Soligt och fint, 17 grader. Vi beslutade oss för en liten vandringstur upp mot Lofsdalens skidbackar, just nu utan snö men med fullt av MTB-leder av olika svårighetsgrad, samt en naturstig som vi lyckades följa en bit innan vi tappade bort oss helt. Men det gjorde inget, vi vandrade på ändå. Fika-paus med kall öl och korv i primus-termos satt förträffligt bra efter en stunds vandrande.

Runt om i Lofsdalen sitter det skyltar som berättar om bygden. Det visar sig att Lofsdalen varit en viktig knutpunkt för pilgrimer sedan 1000-talet. Då man också ligger nära norska gränsen så har dalen varit ömsom svensk och ömsom norsk, lite hit och dit under årens gång. Imponerande också att människor bott och verkat här under så isolerade former, först 1931 kom det en bilväg fram till Lofsdalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *