Jockfall, Överkalix

Här har vi ett riktigt fiskecenter! Harr, lax och öring. Och snacka om utrustning som en del har med sig för att veva in de där fiskarna! Vi har visserligen fiskeutrustningen med sig men vår ter sig tämligen basal, ja rent av banal ut… så vi tog istället vandrarkängorna på och gav oss ut på tur i ösregnet.

Fin vandring genom skog, samt över myrar och hyggen. Blött, men vad gör det – så länge man håller igång så håller man också värmen. Uppe på en höjd tog vi fram go’fika bestående av mackor med älgkorv och så öl därtill. Vår nu 8 månaders Vorsteh Scotty fick avnjuta hundkex. På vägen hem blev det verkligen bingo för Scotty, han spårade först upp en orrhöna och därefter två tjäderhönor. Närkontakt och en mycket entusiastisk hund! Det här borgar bra för framtida jakt.

Jockfalls camping har förutom en vidunderlig utsikt över forsen och Kalixälven även både restaurang och butik. Här finns också en laxtrappa där man dagligen följer vandringen, och vid vårt besök passerade mellan 200-300 laxar per dygn.

One thought on “Jockfall, Överkalix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *