Luleå

Vår gamla hemstad – Luleå! Bästa sommarstaden med vatten, skärgård, båtbussar, badstränder mitt i stan, långa ljusa nätter, och oftast bra väder. Många väljer att försöka knipa en ställplats nere i Södra Hamn, och visst är det fint att stå där… men…det är trångt och ganska mycket ”rajtantajtan” dygnet runt. Så vi gjorde som vi brukar, vi ställde oss hos Roger på Tunavallen, Notvikens IF.

Tunavallen har en konstgräsplan som gjorts om till ställplatser. Klubblokalen används som servicehus, och här finns både duschar och tvättmöjligheter. Stora ställplatser, med el, och ett mycket trevligt bemötande av just Roger som sköter om det hela på ett exemplariskt sätt. Promenad/cykel-avstånd till stan, ca 3 km. Och orkar man inte gå så stannar bussen precis utanför Tunavallen. Fina promenad/löp-spår i närheten, går man bara tvärs över gatan och genom ett bostadsområde så kommer man ner till en strandpromenad med badmöjligheter.

Vädret var fint när vi var på besök, sol och 25 grader. Blev en löprunda för Ulrika, från Tunavallen ner mot stan, passerade Norra Hamn och rundade Gültzaudden och sedan tillbaka. Blev en mil på nya löpardojjor som införskaffats på butiken Snabba Steg i centrala Luleå. Och japp, dojjona funkade fint! Thomas äntrade mountainbiken och drog genom stan och ut mot Bensbyn och tillbaka, en tur på 3 mil. Det blev också en sväng på stan där vi passade på att äta på en av stadens alla uterestauranger – premiär för vovven Scotty att gå på restaurang, och visst gick det bra. Får man bara vara med, samt få ett litet smakprov då och då…

Hej då Luleå – vi är snart tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *