Järvsö Bergscamping

Järvsö – här har vi aldrig varit förut. Vi började med att svänga in på Järvsö Camping mitt i byn. Drop in, och det var bara att köra in och välja plats. Men efter flera försök att parkera bilen på diverse platser så gav vi upp – det var än blött, än snett, än för litet… Så vi ringde upp Bergscampingen och kollade ifall det fanns plats, och visst fanns det det. Full fart uppför serpetinvägen upp på berget!

Vi parkerade smidigt på grusunderlag framför servicebyggnaden. Och vilken utsikt! Nu har vi hamnat mitt bland skidbackar, vilka just nu till viss del förvandlats till MTB downhill leder. Vi tog och traskade upp till toppen av berget för att se oss omkring. Stora skogsbeklädda kullar och så Ljusnan som som slingrar sig fram i dalen mellan röda Hälsingegårdar med vita knutar. Solig fin kväll fick vi också där vi kunde sitta ute länge, lite blåst här på berget höll myggen borta.

Dagen efter så var det regn, ihållande regn. Men på med regnkläderna och så traskade vi ner till byn för att se oss omkring samt proviantera lite grann. Otroligt tätt mellan restauranger, pubar och caféer – det är nog bra med hålligång under vintersäsongen.

Nu dags för en öl i husbilen och en fundering inför morgondagen – vars far vi?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *